ثبت برند شرکت , راهنمای ثبت برند شرکت
فهرست مطالب
راهنمای ثبت برند و علامت تجاری شرکتها
ما در این مقاله سعی خواهیم نمود تا شما را با مراحل ثبت برند فارسی و مراحل ثبت برند لاتین به صورت جداگانه و به تفصیل آشنا کنیم. نخست قبل از اینکه این مراحل را توضیح دهیم لازم می دانیم که نخست یک شرح مختصری از برند داشته باشیم . همان گونه که حتما شما هم حدس می زنید ، برند یک کلمه خارجی می باشد که معنی آن نشان و علامت تجاری می باشد و و هر کدام از شرکت ها با نام و نشان مشخص و مخصوص خود معروف بوده و شناخته می شوند. این نام و نشان علامتی تجاری می باشد که خاص آن شرکت است و به نام شرکت ثبت شده است .بنابراین شرکت ها برای در دست گرفتن بازار کار ،تجارت کالا ، خدمات رسانی با کیفیت و رسیع تر ، برند خود را به ثبتمی رسانند.
مراحل ثبت برند فارسی و لاتین برای شرکت ها
باید گفت که یک برند بر اساس مقررات و آئین نامه های اداره ثبت شرکت ها ( بخش علائم و اختراعات ) ثبت قانونی و رسمی می شود، در حقیقت ثبت برند موجب می شود که ، بنگاه ها و موسسات بتوانند کالا و خدمات خود را از دیگر بنگاه های خدماتی و تولیدی متمایز کرده و از این راه ، آن را به انحصار خود درآورند؛ لذا نخستین کاری که متقاضیان پس از ثبت شرکت خود ، اقدام به انجام آن می کنند ثبت برند است.
فواید و مزایای ثبت برند شرکت
همه ما تا به حال بر روی کالا و یا محصولات و یا امور خدماتی ، لوگو یا علامتی تجاری را مشاهده نموده ایم ؛ در واقع این همان برندی می باشد که مالک یا مالکین آن را جه شرمت و یا موسسه خود ثبت کرده اند و مالک و مالکین و شرکت مربوطه را می توان با هیمن لوگو شناخت و هیچ کس حق ندارد که از آن برند برای ارائه کالا و خدمات خود استفاده نماید.
دلایل ثبت برند شرکت
- از طریق برند می توان یک شرکت را شناخت.
- سبب می گردد که هزینه های معرفی کالا و یا خدمات به صورت فوقالعاده کاهش پیدا کند.
- برند سبب متمایز شدن کالا و خدمات شرکت ها نسبت به هم می شود.
- باعث می شود که بازاریابی به سرعت و آسان امکان پذیر شود.
- به دست آوردن یک درآمد تازه با واگذار نمودن برند خود به دیگر شرکت ها و موسسات.
- زمانی که یک شرکت برند ثبت میکند ؛به آن شرکت اعطای نمایندگی تعلق می گیرد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند شرکت ها
- کپی مدارک شناسایی مالک یا مالکین حقیقی و حقوقی مانند : کپی مدارک شناسایی شخص حقیقی ( خود متقاضی ) مانند :کپی کارت ملی ، کپی شناسنامه ، کارت بازرگانی ( کارت تجاری ) ، جواز کسب و کار و پروانه بهره برداری. | کپی مدارک شناسای شخص حقوقی ( نماینده رسمی متقاضی ) مانند:کپی شناسنامه ،کارت ملی ، کارت بازرگانی ( کارت تجاری ) ، آگهی درج دشه شرکت با درج آخرین تغییرات آن در روزنامه های کثیرالانتشار و رمسی ؛ مجوز کسب و کار و پروانه بهره برداری.
- چنانچه در علامت تجاری از حروف لاتین استفاده شده باشد ، فرد متقاضی باید کپی کارت بازرگانی خود را هم ارائه دهد، ولی در غیر این صورت نیازی به آن نمی باشد.
- ارائه نمودن مدارک نماینده قانونی اگر او کار ثبت برند را صورت دهد.
- فردی که متقاضی ثبت برند می باشد ، بایست یک نمونه از برند های مد نظر خود را جهت ثبت به صورت گرافیکی در ابعاد 10 در 10 سانتیمتر ارائه نماید.
- در صورتی که متقاصی در ثبت علامت تجاری ، متقاضی ثبت برند سه بعدی باشد ، باید نمونه گرفیکی از شش زاویه متفاوت تهیه و در حقیقت یک نمونه واحد را تشکیل دهد.
- ارائه مدرک مبنی بر فعالیت متقاضی با توجه به مجوز و پروانه تاسیس ( مرتبط بودن )
- بر اساس ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی که بایست متقاضی نسخه تایید شده آن را ارائه نماید.
- ارائه نمودن فیش واریزی هزینه های قانونی ثبت برند.
- در پایان پروسه ثبت برند ، کد رهگیری ثبت برند دریافت می شود.
مراحل کلی ثبت برند شرکت
باید شخص متقاضی ثبت برند نخست ، اظهارنامه علائم تجاری شرکت خود را به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده و از پیش ، همه مدارک ذکر شده را اسکن شده آماده کند تا به آسانی در هر مرحله از پروسه ثبت برند ، مدارک را بارگذاری کند.
برای تهیه و تنظیم اظهارنامه به دو روش زیر می توان عمل نمود:
- روش حضوری : متقاضی به صورت حضوری به اداره ثبت علائم تجاری مراجعه نموده و با ارائه در خواست کتبی ، برند خود را ثبت می کند.
- روش غیر حضوری : فرد متقاضی ثبت برند به سامانه اینترنتی ثبت علائم تجاری به آدرس اینترنتی (ssaa.ir) مراجعه نموده و ثبت نام اینترنتی و اولیه ثبت برند خود را انجام می دهد.
*در هر یک از مراحل کار ، فرد متقاضی باید کلیه اطلاعات و مشخصات فرم ها را تکمیل نموده و با دریافت کد رهگیری ، از روند ثبت برند خود آگاهی داشته و آن را پیگیری کند.
کارشناسان اداره ثبت در مرحله بعدی ، در بخش علائم تجاری ، مدارک را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را اعلام می نمایند ( رد یا پذیرش). چناچه نتیجه کار رد باشد ، باید متقاضی نقص مدارک را برطرف کرده و دوباره آن را ارسال یا بارگذاری کند و چنانچه پذیرش شده باشد ؛ از طریق پست پیشتاز دو برگ از قرارداد به آدرس متقاضی ارسال می شود
فرد متقاضی ، در این مرحله باید یکی از نسخه ها را برای خود نگه داشته و نسخه دیگر را با مدارک درخواست شده و فیش واریزی هزینه های ثبت برند ؛ دوباره به آدرس مرکز اداره ثبت شرکت ها ارسال کند تا روند اداری ثبت برند ، صورت بگیرد.
نکات مهم در پروسه ثبت برند شرکت
با مراجعه به سامانه (ssa.ir) ، هزینه های ثبت برند و نشان تجاری ، بایست به شکل اینترنتی پرداخت شوند.
- اظهارنامه : اداره مالکیت صنعتی می تواند دارای نقش بسزایی در گواهی تایید یا رد اظهارنامه ، در پذیرش یا رد آن داشته باشد.
- علل پر اهمیت رد برند : تشابه داشتن برند به سایر برند ها ، پیش از این به نام فرد دیگری به ثبت رسیده است، ثبت برند با ضوابط و آئین نامه قوانین تجارت در تناقض می باشد ، نشان یا علامت با اصول و فرهنگ کشور تطبیق نداشته باشد ، نقص مدارک ارسالی و یا عدم صلاحیت متقاضی .
- اعتراض بر ثبت برند : چنانچه فرد متقاضی قبل از ثبت برند و ای پس آ ثبت ، نسبت به روند ثبت برند اعتراض و یا شکایتی داشته باشد ؛ می تواند اعتراض خود را با دارا بودن شرایط زیر اعلام دارد:
- در صورتی که عمدا ً و یا سهوا ً برند به نام دیگری باشد.
- مشابه بودن برند از لحاظ رنگ ، علائم ، اشکال و خطوط سبب اشتباه در مصرف کنندگان شود.
- باید توجه شود که سی روز برای اعتراض به ثبت برند مهلت داده می شود و بعد از این سی روز اعتراض رد خواهد شود و باید گفت که این سی روز هم درست بعد از درج در روزنامه های رسمی آغاز می شود.